Anders Sveaas' Almennyttige Fond
03

Musikere

Musikere som vi støtter med lån av instrumenter

Siden ASAF ble stiftet i 1990 har fondet støttet opp om kulturlivet og ikke minst utøvende kunstnere innen musikk. Dette er svært forenelig med fondets samling av fine antikke strykeinstrumenter da dette muliggjør at unge musikere kan utøve sin kunst og spille på noen av verdens fineste instrumenter.

f. 1991
G.B. Guadagnini, Milano 1753 fiolin

Christopher begynte å spille fiolin som fireåring. Han har studert hos professor Isaac Schuldman, først ved Barratt-Dues Musikkinstitutt og senere fra 2010 ved Norges Musikkhøyskole.

Christopher Tun Andersen H5 A3463 Foto: H2W Studio

15 år gammel debuterte han med St. Petersburgs Statlige Symfoniorkester under ledelse av dir. Alexander Kantorov. Siden den gang har han spilt med dette orkestret i St. Petersburgs legendariske konsertsaler og framført fiolinkonserter av Mendelssohn, Tchaikovsky og Brahms.

Christopher har gjort sine master- og profesjonelle studier hos Pinchas Zukerman og Patinca Kopec (Pinchas Zukerman Performance Program) ved Manhattan School of Music, en av verdens fremste musikkutdanningsinstitusjoner.

I 2019 fortsatte Christopher med sine studier på Artist Diplom ved Royal Academy of Music i København (DKDM) hos Peter Herresthal, kombinert med privatundervisning hos Boris Kuschnir i Wien.

Christopher er prisvinnende deltaker i flere internasjonale fiolinkonkurranser, bl.a. XV International Tchaikovsky Competition i Mokva (2015). Han har vunnet 2. pris i den Internasjonale Fiolinkonkurransen i Wörthersee Østerrike (2007), 1. pris i den største nasjonale fiolinkonkurranse i Tyskland «Jugend Musiziert» (2007) og Heifetz prisen i IV International Jascha Heifetz Violin Competition (2013). I 2019 ble han også tatt ut til Tchaikovsky Internasjonale konkurranse i Moskva. I året 2020 fikk han 1.pris i Serguei Azizian fiolinkonkurranse i København.

Christopher har også vært solist med flere kjente internasjonale orkestre slik som Berliner Symfoniker i Berlin filharmonien, Glinka Capella i St.Petersburg, Bergens Filharmoniske Orkester, Moskva Kammerorkester, Minsk Statlige Kammerorkester, Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret. I året 2018 var Christopher solist i den russiske urfremføringen av Halvorsen fiolinkonsert med Glinka Capella orkester under ledelse av Jørn Fossheim i Glinka Capella salen i St.Petersburg. Året etter arrangerte den Norske Ambassaden i Moskva en konsert i International House of Music i forbindelse med 75-årsjubileet til frigjøringen av Øst-Finnmark, der Christopher var solist i Tchaikovskys fiolinkonsert, ledet av Jørn Fossheim.

Han har blitt invitert til å spille på festivaler som Holland International Music Sessions, Verbier Festival Academy, Kronberg Academy, Festspillene i Bergen og Glafsfjorden Musikkfestival. Christopher har deltatt flere ganger på Oslo Kammermusikkfestival, bl.a. med Arve Tellefsen på Oscarshall i 2015 og året etter hvor han spilte kammermusikk med Pinchas Zukerman i Aulaen.


f. 1995
D. Montagnana, 1730-40 fiolin

Ragnhild begynte å spille fiolin som seksåring og ble fire år senere tatt opp på Unge Talenter-programmet på Barratt Dues Musikkinstitutt der hun studerte med Sigyn Fossnes og Eileen Siegel.

Ragnhild K Bauge 3767 Foto: H2W Studio

Ragnhild har bachelor fra Norges Musikkhøgskole der hun studerte med prof. Peter Herresthal, og høsten 2018 startet hun sin Master in Violin Performance på Guildhall School of Music and Drama der hun studerer med prof. David Takeno.

Ragnhild har deltatt på en rekke festivaler og mesterklasser i inn- og utland som solist og kammermusiker, og har vært 1.prisvinner i Ungdommens Musikkmesterskap.Hun er også ettertraktet som vikar i alle Norges orkestre. Med Ensemble Allegria og Det Norske Solistkor har hun spilt inn flere prisvinnende CDer.

Ragnhild har de siste årene spilt på nasjonalt- og internasjonalt anerkjente festivaler og konsertscener som BBC Proms i London, Concertgebouw Amsterdam, Elbphilharmonie Hamburg, Festspillene i Bergen, Risør Kammermusikkfest og Vinterfestspillene på Røros der hun spilte sammen med musikere fra Berlinfilharmonien.
Ragnhild bor i London og er masterstudent ved Guildhall School of Music and Drama. Som resultat av å ha fantastiske prof. David Takeno som lærer i London, har hun i 2019 hatt hovedfokus på læring og utvikling som musiker.

Ragnhild har vært konsertmester og gruppeleder på samtlige av symfoniorkester- og strykeorkesterkonserter hun har vært med på gjennom Guildhall School of Music. Blant annet har hun vært konsertmester under dirigenter som Marin Alsop og Thomas Söndergaard, og ledet i prosjekt med Andrew Watkinson som spillende konsertmester februar 2019.

Gjennom Guildhall School of Music fikk hun muligheten til å spille med London Symphony Orchestra med Sir Simon Rattle som dirigent i Barbican Hall, London juni 2019. Hun ble også innstilt til jobben som 3.konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester etter prøvespill juni 2019.

f. 1987
A. Stradivarius, 1707 cello, "Boni-Hegar"

Andreas ble født i 1987 i København. Han begynte tidlig å spille cello sammen med sin far. Da Andreas var 14 år gammel, spilte han sin debutkonsert, Elgars cellokonsert, med Det Kongelige Kapel i København.

Andreas Brantelid Foto: Ida Wang

Siden har han opptrådt som solist med alle større skandinaviske og andre utenlandske orkestre, som Londons Filharmoni, BBC Symfoniorkester, Wienersymfonikerne og New York (Carnegie Hall).

Andreas har studert med Mats Rondin, Torleif Thedéen og Frans Helmerson. Andreas var første skandinaviske musiker som kom på førsteplass i Eurovision Young Musicians Competition (2006) and Paulo International Cello Competition (2008).

I 2015 mottok han Carl Nilsen’s pris på DK 600.000. Fra omtalen av ham het det bl.a. skrevet: ”Sin unge alder til trods har cellisten Andreas Brantelid erobret en position som et af Danmarks internationalt anerkendte solistnavne på den klassiske musikscene. Med en bemærkelsesværdig instrumental beherskelse og en usædvanlig skøn cellotone er hans fremførelse af værkerne i det klassiske cellorepertoire præget af elegance og virtuos overlegenhed".

Andreas har spilt kammermusikk på en rekke festivaler i Skandinavia. I tillegg har han spilt cellokonserter av Tsjaikovskij, Schumann, og Elgar i bl.a Hamburg, København, Chemnitz, Norrköping og Örebro. Herunder var et stort høydepunkt å spille Dvoraks cellokoncert ved tre konserter i Wiens Musikverein i November. Andreas har også vært programleder ved Danmarks Radio sin P2 kanal, hvor han fortalte om Schubert, hans liv og musikk i seks episoder.

Andreas er ofte på turne i hele verden og har tidligere hatt turneer til Nord-Amerika som solist med Detroit Symphony Orchestra, til Canada med Edmonton Symphony Orchestra og til Kina sammen med London Philharmonic Orchestra.

f. 1984
A. Stradivarius, Cremona 1725 fiolin, "Leonardo Da Vinci"

David begynte å spille fiolin som 3-åring. Han har vært konsertmester ved Atlanta Symphony Orchestra (USA) fra 2010, den gang den yngste konsertmester blant de største orkestrene i USA.

David Coucheron H5 A3559 Foto: H2W Studio

Han tok sin ”Master of Music” ved The Juilliard School og sin ”Master of Musical Performance” ved the Guildhall School of Music and Drama.

David har arbeidet med dirigenter som Sir Simon Rattle, Mstislav Rostropovich and Charles Dutoit. Han har vært solist med bl.a. BBC Symphony Orchestra, Bergen Filharmoniske orkester, Oslo- Filharmonien, Sendai Symphony Orchestra (Japan) m.fl.

David er arrangør og leder av Kon-Tiki Classical Music Fest på Bygdøy. Han har utstrakt konsertvirksomhet med solistopptredener i USA, Canada og Norge og underviser også yngre musikere.

David har også hatt solist oppdrag i Carnegie Hall, Wigmore Hall, The Kennedy Center og and The Olympic Winter Games (Salt Lake City, Utah), og i Beograd, Chile, Kina, Hong Kong, Japan, Singapore m.fl. . David har også utgitt CD’er sammen med sin søster pianistinnen Julie Coucheron.

f. 2000
A. Stradivarius, Cremona 1725, fiolin "Duke of Cambridge, Spohr , ex Camilla Wicks"

Fiolinisten Johan Dalene har allerede gjort stort inntrykk på de internasjonale scenene. Han opptrer jevnlig med ledende orkestre og i berømte konserthus både i Skandinavia og øvrige verden. Han er vinner av Den Norske Solistpris og førsteprisvinner av den prestisjefylte Carl Nielsen-konkurransen i 2019. I 2020 vant Johan Equinors Klassiske Musikkstipend.

Front1 Foto: Fredrik Schlyter

Hans oppfriskende og ærlige musikalitet kombinert med evnen til å engasjere både medmusikere og publikum har gitt ham mange beundrere. De kommende sesonger inneholder solistoppdrag med de fleste store Skandinaviske orkestre og dessuten debut med Gewandhausorchester Leipzig med Sakari Oramo, Tsjekkiske filharmonien med Franz Welser-Möst, Konzerthausorchester Berlin med Christoph Eschenbach samt recitaler i Wigmore Hall, London og Carnegie Hall, New York.

I april 2020, da ingen konserter kunne spilles med publikum pga. Coronapandemien, opptrådte Johan i Bachs konsert for to fioliner i en TV-sendt konsert sammen med Janine Jansen og Sveriges Radios Symfoniorkester. I sesongen 2020/21 er Johan utnevnt til Klassiska artisten i Sveriges Radio P2 og Berwaldhallen. Det innebærer bl.a. at han skal være solist med Sveriges Radios Symfoniorkester og Radiokören samt å gi recitaler og spille kammermusikk med musikere fra orkesteret.

Sesongen 2021/22 er Johan utvalgt til Rising Star av European Concert Hall Organisation (ECHO). I denne perioden skal han gi recitaler i mange av Europas mest prestisjefylte konserthus, bl.a. Musikverein i Wien, Concertgebouw i Amsterdam, L’auditori i Barcelona, Elbphilharmonie i Hamburg og City de la musique i Paris.

I perioden 2019-2021 er Johan New Generation Artist på BBC Radio 3 og opptrer da med recitaler, på kammerkonserter og som solist med samtlige BBC orkestrene. Alt spilles inn og sendes på BBC Radio 3.

Johan er eksklusiv artist på plateselskapet BIS. Hans debut-CD kom i desember 2019 med Tsjaikovskijs og Barbers fiolinkonserter sammen med Norrköpings Symfoniorkester og dirigent Daniel Blendulf. Innspillingen har fått toppkarakter i flere internasjonale musikktidsskrifter og er priset som ”one of the finest violin debuts of last decade” av BBC Music Magazine. Den kom også inn på Editor’s Choice List i februarnummeret 2020 i Gramophone, verdens ledende tidsskrift for klassisk musikk, der Johan beskrives som ”a musician of special sensibilities”. Johans neste CD, sammen pianisten Christian Ihle Hadland, inneholder musikk fra Norden og kommer ut våren 2021.

Johan begynte å spille fiolin da han var fire år gammel og debuterte tre år senere med Norrköpings Symfoniorkester. I 2016 var han student-in-residence på Verbier Festival i Sveits og i 2018 ble han opptatt i Crescendo mentorprogram for solister. Der har han hatt et nært samarbeid med sine mentorer Janine Jansen, Leif Ove Andsnes og Gidon Kremer. Andsnes inviterte samme år Johan som artist på Rosendal Kammermusikkfestival og under Festspillene i Bergen 2019 spilte de sammen igjen. I november 2019 deltok Johan og de andre Crescendomusikerne sammen med Janine Jansen på en kammerkonsert i Wigmore Hall i London og på Kammermusikkfestivalen i Utrecht.

Johan studerer for Per Enoksson, professor ved Kungliga Musikhögskolan avdeling Edsberg, og tar også regelmessig spilletimer med Janine Jansen. Han har deltatt i mesterklasser for et antall velrennomerte lærere, bl.a. Miriam Fried, Dora Schwarzberg, Pamela Frank, Gerhard Schulz, Peter Herresthal og Henning Kraggerud. Johan har mottatt et flertall stipender, bl.a. Håkan Mogrens stipendium, Gemzéus stora musikstipendium, G.T. Bäckmans kulturstipendium, Norrköpings kommuns kulturstipendium, Rolf Wirténs kulturpris og Broocmanpriset.

f. 2001
G.B. Guadagnini, 1743-45 bratsj

Njord Kårason Fossnes er en norsk fiolinist, bratsjist og komponist som studerer ved New England Conservatory med professor Kim Kashkashian.

Njord ved overrekkelse av instrument 27 6 22 Foto: Tone Winje

Njord er prisvinner som både solo- og kammermusiker ved flere norske og internasjonale konkurranser, som Midgardkonkurransen, Ungdommens musikkmesterskap og Virtuoso & BelCanto Competition. I tillegg mottok han 2. pris i den første Hindemith International Viola Competition i 2021. Han var også i 2018 yngste deltager på bratsj i den prestisjetunge ARD International Music Competition i München. Njord har også vært solist med Bartok bratsjkonsert og Mozart Sinfonia Concertante samt Kurt Atterbergs Suite for fiolin, bratsj og orkester med fiolinist Gustav Rørmark og Kringkastingsorkesteret. Njord er også en aktiv komponist og verket hans Etyde ble fremført av Oslo-Filharmonien i 2018.

f. 1999
A. Stradivarius, 1710 fiolin

Ludvig begynte å spille fiolin knapt 5 år gammel, og ble elev hos Sigyn Fossnes ved Barratt Dues musikkinstitutt 8 år gammel. I 2009 fikk han plass ved instituttets talentprogram «Unge Talenter». I 2010, 2012 og i 2014 vant Ludvig 1. pris i den nasjonale finalen i «Ungdommens musikkmesterskap (UMM)».

Ludvig Gudim H5 A3355 Foto: H2W Studio

Ludvig har sin bakgrunn fra Ås. Han har studert fiolin ved Julliard i New York, der han i 2019 vant Juilliard Violin Concerto Competition og etter det spilte i Carnegie Hall.

Ludvig har siden 2013 vært årlig deltager på the Perlman Music Program i New York. Han ble prisvinner i Menuhin Competition 2014, hadde sin debut med Oslofilharmonien i 2015, og var vinner av Arve Tellefsens Musikerpris 2015.

Ludvig er i dag elev av Stephan Barratt-Due, Henning Kraggerud, Itzhak Perlman, og Li Lin (Juilliard School of Music, New York). I 2016 vant han «Virtuos»; NRK’s solistkonkurranse for unge klassiske instrumentalister under 19 år. Med det ble han NRK’s og Norges kandidat i «Eurovision Young Musicians» i Köln samme år.

Ludvig har spilt med utallige orkestre over hele verden herunder: Oslo Filharmonien, WDR Sinfonieorchester Köln, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Brussels Chamber Orchestra, Det Norske Kringkastingsorkester, Vietnam National Symphonic Orchestra, Trondheim Solistene, Oslo Camerata and Orpheus Sinfonia. Han har også vært konsertmester for Young Strings of Norway i en rekke år, og i lys av dette blitt beskrevet av The Korean Herald som “a world-class concertmaster”.

Ludvig er også en ivrig kammermusiker, og har spilt kammermusikk med en rekke store musikere slik som Itzhak Perlman, Janine Jansen, Alisa Weilerstein, Kathy Stott, Steven Isserlis, Christian Tetzlaff, Lars Anders Tomter, Ivry Gitlis og musikere fra Berlin Philharmonic. Han har også deltatt i noen av verdens største musikkfestivaler slik som: The Verbier Festival, “Chamber Music Connects the World” at the Kronberg Academy og Festspillene i Bergen. I 2021 er han nominert til Equinors talentpris.

f. 2000
A. Stradivarius, 1705-1710, fiolin, "Maurer, van Veen, Elphinstone"

Alva ble som 16 år gammel vinner av Polstjärnepriset i Göteborg i 2017. Alva er fiolinist med en sterk og tydelig musikalsk utfoldelse. Alva har allerede et stort renommé i Norden og en ønsket musiker på festivaler og konserter

Alva Holm 05 2020 by Julia Severinsen scaled Foto: Julia Severinsen

Alva har vunnet Jacob Gade fiolinkonkurranse to ganger og Aarhus Symphony Orchestra’s special prize under Danish Strings Competition.

I etterkant av alle konkurranser har Alva blitt kontaktet av fler orkestre, promotører, festivaler og har siden vært med på fler konserter som solist og som kammermusiker. Inne kammermusikk har Alva også fler ganger gitt konserter med sin bror Elias Holm. Alva har vært solist med ulike orkestre i Skandinavia slik som Aarhus Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske orkester.

Alva startet på sin musikalske utdannelse på det Kongelige Danske Musikkonservatoriet i København hvor hun gikk til timer hos den ukrainske fiolinisten Alexandre Zapolski. Siden fortsatte hun sine studier med Peter Herresthal og Asbjørn Nørgaard. Idag er hun student hos Stephan Picard på Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlin.

f. 2004
G.B. Guadagnini, Torino 1773, fiolin

Bjørg Pas er fiolinist og elev på Barratt Due musikkinstitutt. Hun har opptrådt som solist foran kjente orkestre som Oslo Filharmonien og Kringkastingsorkesteret, og var i 2022 finalist i den norske TV-konkurransen «Virtuos».

Bjorg under Virtuos finale 2022 Foto: NRK

Bjørg startet livet i Trysil og på Elverum, hvor hun vokste opp med musikalske foreldre og søsken. Hun fikk for første gang prøve fiolin som 4 åring, og har stått ved valget om å bli fiolinist siden. Da Bjørg var 5 år gammel, tok hun for første gang veien til Oslo for å begynne som elev hos Ting zu Chen ved Barratt Due musikkinstitutt.

Som 8 åring ble hun tatt opp i Barratt Due’s talentutviklingsprogram Unge Talenter, noe som regnes som en viktig start i hennes videre musikalske karriere. I 2017 var Bjørg med i sin første festival, som solist med Ragnhild Hemsing under Hemsing Festivalen. Dette var en start på hennes drøm om å fortsette livet som utøvende musiker, en drøm som hun har holdt fast på siden. Senere det året fikk hun gjenoppleve livet som solist, men denne gangen som finalist i den internasjonale konkurransen Young Musicians i Estland. Her vant hun 1. pris, samt to priser for best fremførelse av et nyskrevet verk.

Bjørg har vært med på flere mesterkurs og utlandsreiser utover årene, og har hatt undervisning av kjente lærere som Cyrus Beroukhim, Gregory Fulkerson og Dora Schwarzberg, som alle har hjulpet henne videre i hennes drøm som utøvende musiker. I 2020 var Bjørg for første gang solist med Oslo Filharmonien, i en konsertserie kalt Klangen for Klima. Dette var en opplevelse hun fikk gjenoppleve i 2022, og til sammen fikk hun spilt 15 konserter som solist.

Hun er svært takknemlig for at hun får låne instrument fra ASAF: - Det er en helt fantastisk sjanse å kunne spille på et så vakkert instrument, og det kommer til å hjelpe utrolig mye for min fremtidige karriere!



f. 1982
F. Ruggieri, 1688 cello

Fredrik har vært solist med flere norske orkestre som Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester. Siden sommeren 2008 har Fredrik vært medlem av “Den Danske Strygekvartet”.

Fredrik S Sjölin Caroline Bittencourt 008 Foto: Caroline Bittencourt

Fredrik fikk som 6-åring sin første undervisning ved Trondheim kommunale musikkskole. I 2007 sluttførte han sine diplomstudier og sammme året vant han en plass på INTRO-klassisk som var Rikskonsertenes toårige lanseringsprogram for unge lovende utøvere innenfor klassisk musikk. Han har studert ved Kungliga Musikhögskolan, Edsberg Musik-institut, med Torleif Thedéen som cellolærer.

Fredrik har vært solist med flere norske orkestre som Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester. Fra 2008 er han medlem av “Den Danske Strygekvartet” som i 2011 ble utvalgt til å være med i CMS Two program (The Chamber Music Society of Lincoln Center) fra 2013-14. Omtalen fra konsert i oktober 2014 i Kennedy Center’s Terrace Theater : “This is one of the best quartets before the public today” Robert Battey, Washington Post.

Kvartetten har alltid hatt omfattende konsert- og festivalprogram i Skandinavia, Europa og USA. Høydepunkt i Norge i 2013 var deltagelsen under Risør Kammermusikkfestival og i 2015 Lofoten Kammermusikkfestival.

I tillegg til at kvartetten behersker et stort kammermusikkrepertoar, fremfører de også egne arrangementer blant annet av folkemusikk fra hele Skandinavia til stor begeistring fra publikum. Kvartetten ble i 2018 nominert til en Grammy 2019 for beste kammermusikkalbum.

f. 1993
F. Ruggieri, 1687 cello

Cellisten Amalie er av de mest fremtredende unge musikerne i Norden i dag. Hun er vinneren av det svenske «Solistpriset i 2018, den norske Solistpris 2021, og ble kåret til BBC Music Magazine Rising Star 2022. Hun spiller jevnlig som solist med de fremste orkestrene i Norden og turnerer som kammermusiker på internasjonale festivaler.

Amalie Stalheim jpg Foto: Nikolaj Lund

Amalie jobber aktivt for å synliggjøre og fremme ny nordisk musikk for cello. Parallellt med å spille de tradisjonelle konsertene for cello og orkester har hun allerede bestilt, urfremført, og spilt inn et halvt dusin nyskrevne cellokonserter av noen av Sveriges og Norges største komponister.

Amalie er eksklusiv artist på plateselskapet Lawo. Hennes debut-CD kom i desember 2021 med Lasse Thoresen cellokonser sammen med Oslo Filharmoniske orkester til strålende anmeldelser i flere nasjonale og internasjonale musikkmagasiner. Amalies neste CD, som er spilt inn sammen pianisten Christian Ihle Hadland, kommer ut sommeren 2023.

Amalie er initiativtaker til nysatsingen «Klassisk Link» i samarbeid med Festspillene i Bergen 2023, der hun er mentor for unge fremadstormende musikere i Norge.

Hun tok sin solistdiplomeksamen i 2019, etter studier for Kathryn Stott og Torleif Thedéen på Norges Musikkhøgskole i Oslo etter fem års studier med Torleif Thedéen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

f. 1999
Antonius & Hieronymus, «Amati of Cremona», 1616 bratsj

Nicholas er mottaker av P2 talentprisen 2021. Han opptrådte i forbindelse med dette som solist i Waltons bratsjkoncert med Odense Symfoniorkester i april 2021. Nicholas studerte sin Master’s Degree på The Juilliard School i New York.

Overlevering Nicholas NMH mars 2023 Foto: Tone Winje

Under studiene i New York har Nicholas hatt suksess med bl.a. første pris i The Juilliard Viola Concerto Competition 2021. Dette resulterte i at han spilte Waltons bratsjkoncert i Lincoln Centers største konsertsal med The Juilliard Orchestra og den britisk-italienske stjernedirigenten Antonio Pappano. En måned senere ble han prisvinner i en av verdens største bratsjkonkurranser, Primrose International Viola Competition, i Los Angeles, hvor han i finalen fremførte Bartoks bratsjkonsert med The Colburn Orchestra.

I Europa har han vunnet blant annet Oskar Nedbal International Viola Competition i Praha, 1. pris i Øresunds Solist konkurranse i København, Gullmedalje og talentpris ved Berlingskes klassiske musikkonkurranse samt spesialpris i Max Rostal International Viola Competition i Berlin. Han har også mottatt Copenhagen Summer Festival talentpris, Jacob Gades Legat, Leonie Sonning talentpris, Wilhelm Hansen Fondets hederspris og Betty og Valdemar van Hauen legatet i 2017 hvor han opptrådte som solist med kammerorkestret ARCO i Mozarts Sinfonia Concertante i Tivolis koncertsal.

Nicholas er en hyppig gjest hos landets største og viktigste kammermusikfestivaler, heriblandt Lundsgaard Kammermusikfestival, Hindsgavl Kammermusikfestival, Stjernestunder i Tivoli, Klassiske Dage i Holstebro og Oremandsgaard Kammermusikfest. I tillegg har han deltatt i anerkjente internasjonale festivaler som Kronberg Academy Festival, Ravinia Festival, Accademia Isola Classica og Oberstdorfer Musiksommer.

Som 14-årig ble han tatt opp som ’Jungstudent’ på Lübeck Musikkonservatorium hos professor Barbara Westphal. Der gikk han samtidig med 9. Klasse og hele gymnasiet. Deretter startet han sin bachelor hos professor Lars Anders Tomter og Asbjørn Nørgaard på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Nicholas er også dirigent. Han har studert orkester- og kordireksjon på Malko dirigentskolen på DR i 2 år og hatt gode muligheter til å dirigere DR Symfoniorkester og DR Vokalensemble. Der har han mottatt undervisning av sjefsdirigent Fabio Luisi og Ole Faurschou.

f. 1996
A. Stradivarius, 1736 fiolin, "Spencer Dyke"

Sonoko Miriam Welde har de siste årene vært en av de mest fremadstormende unge fiolinister fra Norge. Sonoko Miriam gjorde sin debut, 9 år gammel, med Bergen Filharmonien og har siden vunnet den norske solistprisen i Virtuos konkurransen og Equinor Classical Music Scholarship.

AD 6680 Foto: Nadia Norskott

Sonoko Miriam har hatt konserter med Oslo Filharmonien, Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth Symphony, Bergen Filharmoen, Trondheim Symfoniorkester, WDR Sinfonieorchester Köln, Combattimento Consort Amsterdam, Orchestre de Chambre de Lausanne, Kremerata Baltica, Zagreb Soloists, Oslo Camerata, og Estonian Chamber Orchestra under ledelse av fler av verdens ledende dirigenter slik som Andrew Litton, James Gaffigan, Joshua Weilerstein, Han-Na Chang, Marta Gardolińska og Edward Gardner.

Sonoko Miriam er en entusiastisk kammermusiker og har fler ganger spilt med Leif Ove Andsnes, Tabea Zimmermann, Clemens Hagen, Alisa Weilerstein, Jonathan Biss, Sergio Tiempo og Janine Jansen. Sonoko Miriam er ofte med under Festspillene i Bergen, Risør Kammermusikkfestival, ArtLink Belgrade, Oslo kammermusikkfestival, International Chamber Music Festival Utrecht, Grachtenfestival Amsterdam, og Rosendal Festivalen.

Sonoko Miriam var med å grunnlegge strykekvartetten Opus13. Med denne har hun vunnet 2-plass i den prestisjefylte Banff International String Quartet Competition i 2022.

Siden 2020 har Sonoko Miriam vært student hos Janine Jansen ved the Haute École de Musique i Sion, Sveits. Hun har tidligere studert hos Stephan Barratt-Due ved Barratt Due Instituttet, Oslo og hos Kolja Blacher ved Hochschule für Musik Hanns Eisler, Berlin. Hun har også hatt timer hos Vilde Frang. I 2018-2020 var Sonoko Miriam del av The Crescendo programme.

f. 1991
Antonio Stradivari «The Ragin Strad», 1689 fiolin

Miriam Helms Ålien er fra Alta i Nord-Norge og begynte å spille fiolin i 6-årsalderen. Hun er i dag regnet som en av de mest spennende unge artistene i norsk musikkliv.

Miriam H Alien H5 A3692 Foto: H2W Studio

Miriam har, etter sin solistdebut bare 8 år gammel, vært solist med en rekke orkestre i Norge, Danmark, Tyskland, Israel, Italia, Tsjekkia og Russland; deriblant Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Czech Philharmonic Orchestra Pardubice, Stavanger Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Oslo Camerata, Israeli Netanya Orchestra, Israel Camerata, Arkhangelsk Chamber Orchestra og Trondheim Symfoniorkester.

Miriam er også en aktiv og svært dedikert kammermusiker som opptrer ved festivaler som Verbier Festival & Academy, Beethovenwoche - Bonn, Bad Kissinger Sommer, Risør Kammermusikkfest, OCM Prussia Cove, Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Trondheim Kammermusikkfestival og Kronberg International Festival "Chamber Music Connects the World". Her har hun jobbet tett med artister som Gidon Kremer, András Schiff, Tabea Zimmermann, Radovan Vlatković, Dora Schwarzberg og Steven Isserlis.

Miriam har blitt invitert til å spille i bl.a. Wigmore Hall, Berlin Konzerthaus, KKL Luzern, Louvre-auditoriet (Paris), Tel Aviv Opera og Den Norske Opera, i tillegg til gjentatte opptredener på norsk og internasjonal TV og radio. Siden 2019 er hun initiativtaker og kunstnerisk leder for den internasjonale kammermusikkfestivalen FESTIVALTA - som ble gjennomført for første gang til strålende kritikker i februar 2020.

I 2012 vant Miriam “Prinsesse Astrid Musikkpris”, en internasjonal konkurranse for solister under 30 år og året etter ble hun nominert som Oslo Filharmoniens kandidat til Den Norske Solistpris. Tidligere har hun vunnet 1.pris og æresprisen i Kocian Internasjonale Fiolinkonkurranse i Tsjekkia, i tillegg til flere ekstrapriser, bl.a. EMCY-prisen og Bärenreiterprisen. Hun vant 1.pris og klassen sin i Ungdommens Musikkmesterskap fire ganger på rad, Sparre Olsen Ærespris i 2009, og ble utnevnt til "Årets Musiker" i 2010.

Miriam studerte med Ana Chumachenco og Tabea Zimmermann som en del av “Young Soloist - Further Masters”-programmet ved Kronberg Academy, etter å ha avsluttet både Konzertexamen og en Master i Ny Musikk (med høyeste karakter) ved Musikkhøyskolen i München. I 2013 avla hun sin utøvende mastereksamen (også der med toppkarakter) ved Hochschule für Musik "Hanns Eisler" i Berlin, etter tidligere ha gått på Barratt Due Musikkinstitutt med Alf Richard Kraggerud og Stephan Barratt-Due som lærere​.